Žiurkėnų priežiūra

Naudingi patarimai ir pastebėjimai auginatiems žiurkėnus

  • Gyvenantiems vieliniame narvelyje žiurkėnams aukštesniuose aukštuose kojytės vis lįs į tarpus tarp vielų, todėl geras būdas jiems palengvinti gyvenimą – panaikinti tuos tarpus. Tai galite padaryti pakarpydami ir išklodami kartono gabalais. Kitas būdas – išklijuoti stora lipnia juostele, bet stebėkite augintinį – jei jis linkęs ją graužti, nedelsdami išimkite!
  • Žiurkėnai yra švarūs padarėliai, tuštinasi tik vienoje pačių išsirinktoje vietoje ir labai nemėgsta nešvaraus narvo, todėl tam, kad palaikytumėte nuolatinę švarą, į tuštinimosi kampą padėkite kokį daikčiuką, kurį galėtumėte kasdien pakeisti nevalydami narvo (arba kartotinę plokštelę, arba specialų tualetą).
  • Geriausias pakratas – medžio drožlės arba presuotos kapsulės. Jie namelyje lizdą sukasi iš šieno, tad ir juo reiktų pasirūpinti. Beje, džiungariškiems žiurkėnams labai sunku susitvarkyti su tuo šienu, parduodamu parduotuvėse (ilgi ir kieti stagarai – Sirijos žiurkėnams jie tinka, nes jie lizdą sukasi kiek kitaip), todėl siūlau, jei tik yra galimybė, džiungariškiems žiurkėnams duoti minkšto šieno nuo vejos arba, jei galimybės nėra, iš pirktinio šieno išimti smilgas ir kitus kietus stagarus.

komentarai

Spustelkite čia, kad paliktumėte komentrą