Degu Žiurkėnų rūšys

Degu

Graužikas Degu (Octodon degus) yra mažas gyvūnas iš Pietų Amerikos, kuris vis dažniau tampa populiarus kaip augintinis dėl savo draugiško ir žaismingo charakterio. Jie yra socialiniai gyvūnai ir gali būti laikomi grupėje, tačiau kai kuriais atvejais ir vieni.

Degu yra žolės ir sėklų valgantys gyvūnai. Jų mityba turėtų apimti šieną, specialius granuliuotus pašarus ir mažą kiekį daržovių bei vaisių. Taip pat svarbu užtikrinti, kad jie turėtų pakankamai vandens, nes jie yra linkę gerti daug vandens. Be to, degu kaip ir dauguma graužikų mėgsta kramtyti, todėl reikia turėti specialių kamienų ar šakų, kad jie galėtų išlaikyti sveikus dantis.

Degu kailis gali būti įvairių spalvų, įskaitant rudos, juodos, pilkos ir baltos spalvos. Jų kūnas yra padengtas minkštu kailiu, o uodega yra trumpa ir plona. Taip pat jie turi didelius akis ir ausis.

Auginti degu reikalauja pastangų ir kantrybės. Jiems reikia daug erdvės, kad galėtų judėti ir žaisti, taip pat specialios priežiūros, kad būtų užtikrinta jų gerovė ir sveikata. Svarbu, kad jų gyvenimo sąlygos būtų saugios ir švarios, kad jie galėtų būti laimingi ir sveiki. Be to, jie yra labai aktyvūs gyvūnai, todėl jiems reikia daug judėjimo ir veiksmo. Taip pat yra svarbu, kad jie turėtų pakankamai socializacijos, kad būtų galima užtikrinti jų emocinę gerovę.

Graužikas degu taip pat gali būti naudingas kaip terapinis augintinis, kad padėtų mažinti stresą ir pagerinti nuotaiką. Tačiau prieš pasirinkdami degu kaip augintinį, būtina atidžiai apgalvoti ir pasiruošti šiam įsipareigojimui. Taip pat svarbu pasikonsultuoti su gyvūnų priežiūros specialistu dėl jų tinkamos priežiūros ir mitybos.

Be to, kaip ir dauguma graužikų, degu turi tendenciją nagrinėti ir kramtyti savo kailį, todėl jiems reikia priežiūros ir stebėjimo, kad būtų išvengta pernelyg agresyvaus kailio kramtymo.

Vienas iš degu unikalių bruožų yra jų gebėjimas ilgai gyventi. Jie gali gyventi iki 9-10 metų, todėl būtina pasiruošti ilgalaikiam augintinių priežiūrai.

Graužikas degu taip pat gali būti linkęs į tam tikras sveikatos problemas, įskaitant diabetą, virškinimo sutrikimus ir kitas ligas. Todėl svarbu stebėti jų mitybą ir jų bendrą gerovę, kad būtų išvengta galimų sveikatos problemų.

Kai kurie savininkai taip pat renkasi sugyventinius savo degui, kad jis turėtų draugą ir partnerį. Tačiau svarbu atkreipti dėmesį į jų charakterius ir socialinius įgūdžius, kad būtų užtikrinta harmoninga ir saugi sugyventinių sąveika.

Graužikas degu yra įdomus ir žaismingas gyvūnas, kuris gali būti puiki papildymas jūsų šeimai ar namų interjerui. Tačiau prieš įsigydami degu, svarbu atidžiai apgalvoti ir pasiruošti šiam įsipareigojimui, kad būtų užtikrinta jų gerovė ir laimingas gyvenimas.

komentarai

Spustelkite čia, kad paliktumėte komentrą