Gerbiliai Žiurkėnų rūšys

Smiltpelės mažylės (Gerbiliai)

Smiltpeles mažylės (gerbilai) yra populiarių naminių graužikų, kilusių iš Afrikos ir Azijos, rūšis. Jų malonus charakteris, žaismingumas ir gebėjimas prisitaikyti prie įvairių aplinkos sąlygų yra labai vertinami tarp naminių gyvūnų mylėtojų.

Smiltpeles mažylės turi savitą išvaizdą. Jų kūnas yra mažas ir stuburas, su ilgais galūnėmis ir blizga kailio danga. Paprastai smiltpeles mažylės yra rudos spalvos, tačiau yra ir kitų spalvų veislių.

Smiltpeles mažylės yra labai socialiniai ir mylūs gyvūnai, tačiau reikia atidžiai pasiruošti, kad jie būtų tinkamai prižiūrimi ir suprantami. Jie labai vertina draugiją ir gali būti vieniši arba agresyvūs, jei yra laikomi atskirai nuo savo genties narių.

Smiltpeles mažylės yra labai energingi ir judrūs gyvūnai. Jie mėgsta žaisti ir kasti tunelius, todėl jiems reikia erdvios kambaryje arba tinkamai pritaikytame būrelyje. Geriausia, kad jų būrelis būtų bent 50×30 cm, kad jie galėtų judėti ir žaisti.

Mityba yra labai svarbus smiltpeles mažylių sveikatos aspektas. Jų dieta turėtų būti sudaryta iš specializuotos žiurkių maisto, vaisių ir daržovių. Jie taip pat gali būti maitinami įvairiais grūdais, tačiau būtina atkreipti dėmesį į jų mitybos balansą ir vandens prieinamumą.

Smiltpeles mažylės yra labai produktyvūs ir gali tapti lydimis gyvūnais, jei yra tinkamai prižiūrimi ir apskiepiami. Vaisingumo laikotarpis trunka nuo 6 mėnesių iki 3 metų, o po to smiltpeles mažylės gali gimdyti 2-7 jaunikliams, kurie turi būti atskirti nuo savo motinos po 4 savaičių.

Smiltpeles mažylės yra puikus pasirinkimas tiems, kurie nori įsigyti žaismingą, socialų ir malonų gyvūną namuose. Tačiau svarbu prisiminti, kad smiltpeles mažylės yra žvėrys ir reikalauja atitinkamos priežiūros. Jų būrelis turi būti reguliariai valomas, o vanduo ir maistas turi būti pakeičiami kasdien.

Smiltpeles mažylės yra linkusios į tam tikras sveikatos problemas, įskaitant diabetą, raumenų atrofiją, plaučių ligas ir kitas. Svarbu reguliariai lankytis pas veterinariją ir laikyti jų būrelį švaru, kad būtų išvengta šių problemų.

Bendrai, smiltpeles mažylės yra puikus pasirinkimas tiems, kurie ieško socialių, energingų ir žaismingų naminių gyvūnų. Svarbu tik prisiminti, kad smiltpeles mažylės reikalauja atitinkamos priežiūros, o jų būrelis turi būti tinkamai pritaikytas jų judėjimui ir žaidimams. Taip pat svarbu laikytis tinkamos mitybos ir reguliariai lankytis pas veterinariją, kad užtikrintumėte savo smiltpeles mažylių gerovę.

komentarai

Spustelkite čia, kad paliktumėte komentrą