Džiungarijos žiurkėnai Žiurkėnų rūšys

Džiungariniai žiurkėnukai

Džiungarijos žiurkėnai

Džiungarijos žiurkėnai yra populiarūs naminiai augintiniai dėl jų nedidelio dydžio, žaismingumo ir draugiško pobūdžio. Šie žiurkėnai yra kilę iš Mongolijos ir Šiaurės Kinijos, kur jie gyvena stepių ir dykumų regionuose. Džiungarijos žiurkėnai yra draugiški ir linksmi augintiniai, kurie reikalauja nedidelės priežiūros .

Džiungarijos žiurkėnai yra maži, jų ilgis svyruoja nuo 7 iki 10 cm, o jų svoris nuo 30 iki 50 gramų. Jie yra pilki abar rudi su baltomis sėklidėmis ir baltu pilveliu. Jų kailis yra minkštas ir švelnus. Jie turi dideles akis ir ilgą uodegą, kuri padeda jiems išlaikyti pusiausvyrą, kai bėgioja ir žaidžia. Gyvenimo trukmė yra apie 2-3 metus, tačiau gerai prižiūrimi gali gyventi ilgiau.

Džiungarijos žiurkėnai yra labai draugiški ir linksmi augintiniai. Jie yra labai bendraujantys ir mėgsta būti kartu su savo šeimininkais. Jie yra aktyvūs ir žaismingi, todėl reikia užtikrinti, kad jie turėtų pakankamai vietos judėti ir žaisti. Geriausia laikyti juos poroje ar daugiau, kad jie turėtų draugų ir aktyvios veiklos partnerių.

Džiungarijos žiurkėnų mityba turi būti subalansuota ir įvairi. Jie mėgsta valgyti sėklas, grūdus, vaisius ir daržoves, taip pat gyvūninius baltymus, tokius kaip kiaušiniai arba maži kiekiai mėsos. Svarbu užtikrinti, kad jie turėtų pakankamai vandens, kad išvengtų dehidratacijos.

Džiungarijos žiurkėnai yra lengvai prižiūrimi, tačiau reikalauja švaros ir reguliarios priežiūros. Jų gyvenamą vietą reikia reguliariai valyti, kad išvengti kvapų ir ligų. Taip pat svarbu užtikrint, kad jų gyvenamoji vieta būtų tinkama jų gyvenimo būdui ir poreikiams. Rekomenduojama, kad jų narvai būtų bent 60x40x40 cm dydžio, kad jie turėtų pakankamai vietos judėti ir žaisti. Jų narvai turėtų turėti patvarias grindis, kad galėtų bėgioti ir žaisti išvengdami traumų.

Džiungarijos žiurkėnai yra paprasti gyvūnai, tačiau jie gali turėti tam tikrų sveikatos problemų. Jie gali kentėti nuo cukrinio diabeto, nutukimo ir kitų sveikatos problemų, todėl svarbu reguliariai tikrinti jų sveikatą ir užtikrinti, kad jie turėtų tinkamą mitybą ir fizinę veiklą.

komentarai

Spustelkite čia, kad paliktumėte komentrą